FOD Justitie Window back header

Buscampagne maakt van FOD Justitie een sterker werkgeversmerk

FOD Justitie is dringend op zoek naar versterking in drie gevangenissen. Met een regionale buscampagne slaagden ze er in hun jobaanbod in de ruime regio rond de tewerkstelling zichtbaar te maken. Daarbij stond het employer branding agency Insilencio in voor het sterk werkgeversmerk dat FOD Justitie wil bekomen.

Aanpak?

  • Ingezette voertuigen: 82 bussen en 14 trams
  • Regio: Mechelen, Haren, Dendermonde, Antwerpen
  • Duur campagne: 6 weken (in 2 communicatie waves)
  • Bruto tariefwaarde: €44.544 (mediahuur, productie en taksen)
Iets voor mij een buscampagne?

Insilencio vertelt waarom er werd gekozen voor een campagne op het openbaar vervoer

De Federale Overheidsdienst Justitie klopte aan bij Insilencio, een communicatiebureau gespecialiseerd in employer marketing. Hun vraag was duidelijk: presenteer FOD Justitie als een leuke, betekenisvolle werkgever en creëer bewustwording rond de verscheidenheid aan jobs die Justitie te bieden heeft.

FOD Justitie Window back2
FOD Justitie Window back29
FOD Justitie Window back31
FOD Justitie Window back19

Rekruteringscommunicatie: straffer en menselijker maken

FOD Justitie bouwt elke dag aan een veiligere samenleving, waar je beschermd wordt en waar het goed is om te leven. Ze doen dit met een bijzonder gevarieerd en hecht team van bewakers, zorgverleners, juristen, IT’ers… noem maar op. Één voor één boeiende en uitdagende jobs!

Omdat FOD Justitie veel vacatures in te vullen heeft, bedacht Insilencio een stevig mediaplan om ‘werken bij justitie’ in de kijker te zetten.

Naast de klassieke folders en flyers op events, rukte een konvooi van 50 bussen uit rond de gevangenissen in Mechelen, Haren en Dendermonde. Elk gewapend met een gepersonaliseerde achterruit om de regionale jobs dichter bij de mensen te brengen.

Julie de Leege
Met een buscampagne kan je heel gericht werken op een specifieke regio, die je zo groot maakt als je zelf wil. Zo bereik je makkelijk een grote groep mensen die je effectief wil bereiken.

Julie de Leege - Employer Marketing Expert bij Insilencio

Ook de jobdag van FOD Justitie in Antwerpen werd in een volgende communicatiewave regionaal aangekondigd. Naast Window backs op bussen, werd de campagne ook zichtbaar gemaakt via een 4m2-campagne op de tram en 120 Wobblers binnenin de voertuigen om extra aandacht te trekken bij de reizigers.

  • FOD Justitie - 4m2 - mockup1
  • FOD Justitie - 4m2 - mockup2

Bewust kiezen voor bussen als regionaal rekruteringskanaal

Julie is als Expert in Employer Branding communicatie overtuigd van rekruteren op het openbaar vervoer.De bus is hét vervoersmiddel in de grootsteden en mensen op de bus (of die er op wachten) hebben tijd. Ze kunnen deze tijd nuttig besteden door het verhaal te lezen van FOD Justitie. Daarnaast bereik je ook voetgangers, fietsers, automobilisten,... Alleen moet deze laatste de ogen ook op de baan houden” vertelt Julie.

De bussen reden vier weken lang dagelijks uit. Voldoende tijd om opgepikt te worden door de actieve bevolking en de gegeerde latente werkzoekenden. Door de eenvoudig en duidelijke communicatie op de visual heeft het imago van FOD Justitie vast en zeker een push gekregen, al is het nog te vroeg om de resultaten hiervan te bekijken.

Ik hoop een kwalitatieve stijging te zien van sollicitaties met als gevolg veel nieuwe collega's bij FOD Justitie. Maar daarnaast willen we ook heel wat awareness en bewustwording creëren.” gaat Julie verder. “De klant wil dat mensen solliciteren die willen meebouwen aan een sneller, straffer en menselijker Justitie. Door de juiste employer branding strategie hopen we dit te bereiken.

Heb je zelf ook openstaande vacatures die moeilijk ingevuld geraken?

Ontdek wat bus of tram als sterk rekruteringskanaal voor jouw bedrijf kan betekenen.
Lijncom bracht al heel wat jobs naar mensen. Klik door voor meer informatie en inspiratie.

Ontdek de troeven
Contacteer ons

Gerelateerde posts

Politie Antwerpen Full wrap tram header

De hr-uitdaging voor Politie Antwerpen

Het grootste lokale politiekorps van België breidt uit! Politie Antwerpen is op zoek naar enthousiaste collega’s en pakt het ANDERS aan. Met een prachtige...

Lees meer
Trambus SS16m2 G4S header

De trambus fikst carrière take-off voor G4S

Één van de grootste werkgevers ter wereld zet de trambus aan het werk om potentiële bewakingsagenten naar Brussels Airport te brengen.

Lees meer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.