Pepsico 2m2 kusttram2

PepsiCo in Veurne rekruteert al rijdend aan zee

PepsiCo in Veurne schakelt Lijncom in de zomer in om zijn jobs naar mensen te brengen. Met een opvallende employer brandingstrategie, waaronder een kusttramcampagne, slaagde PepsiCo erin om zijn team te versterken en minimum 70 vacatures in te vullen.

PepsiCo is één van de grootste voedingsmiddelen- en drankbedrijven ter wereld, met bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Cheetos, Doritos, Duyvis, Lay's, Pepsi, Quaker, ... Alleen al in België werken 1000 mensen samen om heel Europa te voorzien van lekkers.

De West-Vlaamse productiesite in Veurne kende vorig jaar een sterke groei en had tal van nieuwe vacatures openstaan: van operatoren en techniekers tot kwaliteitsmedewerkers. Opvallen met hun communicatie was dus een must!

Anouk home office39
De combinatie van online en offline touchpoints zorgt voor een goed resultaat. Dankzij deze goeie mediamix slaagden we al twee jaar op rij in ons opzet: 70 à 90 vacatures invullen!

Anouk Devriendt - Talent Partner commercial & enabling Functions NWE

  • Pepsico visual 1
  • Pepsico visual 2
  • Pepsico visual 3
  • Pepsico visual 4

Opvallen in de regio

PepsiCo koos voor een campagne op de kusttram. Twee trams pronkten gedurende 8 weken langs de kustlijn, op zoek naar kraks met passie voor chips.

Achter deze opvallende campagne schuilt het employer branding agency d-artagnan. Zij zijn de bedenkers en uitvoerders van de totale rekruteringscampagne, waaronder ook het out-of-home gedeelte. Ze kozen overtuigd voor de kusttram.


Vervoersmiddelen zoals de kusttram hebben een zeer grote visibiliteit in de regio. De doelgroep is enorm breed en op die manier genereren ze mond aan mond reclame. Het wakkert ook de passie bij de huidige medewerkers aan: ze zijn trots op de kusttram en praten erover met andere mensen. Het heeft duidelijk effect!

Ellen Van Acker - Accountmanager d-artagnan

Pepsico 2m2b

Smaakt dit naar meer?

Wil jij ook van jouw rekruteringscampagne een succes maken en jouw openstaande vacatures invullen?

Gooi het eens over een andere boeg en ontdek hoe Lijncom met HR-campagnes op het openbaar vervoer al heel wat jobs naar mensen bracht.

Bekijk de mogelijkheden

Gerelateerde posts

Window back - Ardo

Ardo’s vacatures lopen op wieltjes

Ardo is een internationaal groeiend familiebedrijf met expertise in vriesverse groenten, kruiden en fruit gevestigd in Ardooie. In hun zoektocht naar extra...

Lees meer
Header Pringles

Jobdag Pringles: rekrutering of employer branding?

Er is nog steeds een grote schaarste op de arbeidsmarkt. Zelfs aantrekkelijke werkgevers zoals Kellogg's kampen met een tekort aan personeel voor hun...

Lees meer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.