Vlaamse Overheid persmoment 58

Samen tegen geweld: hoe een buscampagne mensen aanspoort om in te grijpen

De nieuwste buscampagne van de Vlaamse Overheid roept op tot actie tegen geweld en meer respect voor de slachtoffers van een misdrijf. "Met deze campagne zeggen we: moei je ermee", vertelt Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Zuhal Demir. Door exclusief te kiezen voor bussen als communicatiekanaal wil de Vlaamse overheid een divers en wijdverspreid publiek bereiken, in alle uithoeken van Vlaanderen.

Campagneplan:

- Ingezette voertuigen: 100 bussen

- Regio: Vlaanderen

- Duur campagne: 4 weken

- Bruto tariefwaarde: €69.568 (mediahuur, productie en taksen)

Stel je eigen campagne samen

De tijd van ‘horen, zien en zwijgen’ is voorbij

De nieuwe campagne "Horen, zien en spreken" van de Vlaamse overheid markeert een keerpunt in de aanpak van grensoverschrijdend gedrag. Naar aanleiding van de Europese dag van het Slachtoffer op 22 februari lanceert het Agentschap Justitie en Handhaving een krachtig initiatief om het bewustzijn over geweld en emphatie voor de slachtoffers te vergroten. Dit initiatief dient als een oproep aan slachtoffers en getuigen van geweld om niet langer passief toe te kijken, maar daadwerkelijk in te grijpen en steun te zoeken.

Bussen van De Lijn worden ingezet om de boodschap van deze campagne te verspreiden, waarbij de eerste voertuigen op de startdag van de campagne werden onthuld door Vlaams minister Zuhal Demir op de stelplaats in Lanaken.

  • Vlaamse Overheid persmoment 71
  • Vlaamse Overheid persmoment 75

Door de boodschap van "Horen, zien en spreken" prominent te plaatsen op publieke bussen, streeft de Vlaamse overheid ernaar om een breed scala aan doelgroepen te bereiken en het gesprek over dit belangrijke maatschappelijke onderwerp aan te wakkeren.

Het doel is om de aandacht te vestigen op een omvangrijk maatschappelijk probleem waar elke burger een rol in kan spelen. De bussen dragen bij aan de verspreiding van deze sensibiliseringscampagne dankzij hun constante aanwezigheid in het straatbeeld.

Vlaamse Overheid spreken windowsticker 10

Een bekend beeld is dat van de drie aapjes die respectievelijk hun oren, ogen en mond bedekken. De campagne van de Vlaamse overheid draait dit beeld bewust om, want "de tijd van horen, zien en zwijgen is voorbij" als het gaat om geweld. Door deze symbolische omkering en opvallende tekeningen zal de campagne impact hebben in steden en gemeenten en zal het blijven hangen bij de actieve Vlamingen.


Een zichtbaar signaal tegen geweld

In totaal werden 100 bussen vanuit 16 stelplaatsen ingezet om de boodschap te verspreiden. Hiermee werd de campagne volledig op maat van de wensen van de Vlaamse overheid uitgewerkt. Want adverteren op bussen biedt nu eenmaal de flexibiliteit om het aantal voertuigen en de doeltreffende regio vrij te kiezen.

  • Vlaamse Overheid spreken windowsticker 2
  • Vlaamse Overheid spreken windowback 18

De window back trekt de aandacht van automobilisten, voetgangers en fietsers in het verkeer vanaf de achterkant van de bus. De aapjes steken hoog boven het verkeer uit.

Binnenin zijn de bussen voorzien van 2 window stickers om ook passagiers aan te spreken, met een toegevoegde QR-code voor verdere interactie. Deze code leidt naar een webpagina waar 3 recente beleidsinitiatieven worden toegelicht: "Het charter: 10 geboden voor de wetgever", "Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag", en "De Veilige Huizen".

Ook nood aan opvallende communicatie?

Let's talk!
Blader door alle advertentieformaten

Gerelateerde posts

Renewi SS10m2 bus header

Renewi's circulaire missie versterkt door out of home campagne

Renewi, een toonaangevend waste-to-productbedrijf, lanceerde onlangs een opvallende campagne in verschillende centrumsteden in Vlaanderen. Deze campagne...

Lees meer
Header Kwak full wrap

Kwak bier verhoogt zichtbaarheid op een creatieve manier!

Lees meer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.