VO volwassenonderwijs1

Bekroonde campagne: Onderwijs Vlaanderen inspireert levenslang leren via Out-of-home

In een wereld die voortdurend evolueert, speelt de Vlaamse Overheid een cruciale rol bij het bevorderen van levenslang leren. Met de slogan "Nog een reden om bij te leren" heeft Onderwijs Vlaanderen een ambitieuze campagne gelanceerd om volwassenen te motiveren om hun vaardigheden bij te schaven, van loopbaan te veranderen of nieuwe competenties te verwerven.

Bekroond best practise

De campagne van Onderwijs Vlaanderen was gericht op het bereiken van een brede doelgroep, en out-of-home reclame bleek de ideale keuze om dit doel te bereiken. De campagne werd door de jury van Best Of OOH gewaardeerd door de goede match tussen de bus als drager en de slagzinnen van de campagne. De strategische timing in de digitale campagne zorgde voor extra impact. De duidelijke en eenvoudige boodschap van de campagne resulteerde in een gouden bekroning.

Stel je eigen campagne samen
  • VO volwassenonderwijs2
  • VO volwassenonderwijs4

Met meer dan 400 voertuigen die betrokken waren, creëerde Onderwijs Vlaanderen een opvallende aanwezigheid op de wegen van Vlaanderen. De advertenties waren niet alleen te vinden op de achterkant van de bussen, maar ook aan de binnenkant, wat de impact van de campagne vergrootte.

De keuze voor deze medium was slim om verschillende redenen:

1. Aanpassing aan het medium

De campagneboodschappen werden aangepast volgens de gebruikte formaten: bus buiten-, bus binnenformaten en digitale reclame. Terwijl de busadvertenties gericht waren op het onderstrepen van het belang van levenslang leren en een woordspeling met de bus bevatten, richtte de digitale out-of-home campagne in Antwerpen zich op de interactieve digitale elementen van volwassenonderwijs die mensen aanmoedigden om meer te ontdekken.


2. Strategisch gebruik van touchpoints

De campagne bereikte haar doelgroep op strategische touchpoints.

  • De bussen zijn een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven van veel mensen en werden daarom effectieve dragers van het bericht. De campagne zorgde ervoor dat deboodschap letterlijk overal was waar mensen zich verplaatsten, en dat is wat het uniek maakte.
  • De digitale spot in de premetro bereikte de bezoekers en de inwoners van de stad Antwerpen. De campagne genereerde gedurende 4 weken102.000 impressies.


3. Eenvoudig effectief

De heldere opbouw van het ontwerp (één kleurvlak, geen zware visual, grote duidelijke letters) is een grote sterkte van de campagne. Dit maakt het voor vele mensen concreet en relevant.

Tegelijk werd een actueel maatschappelijk probleem aangepakt, want de campagne bracht de schaarste aan buschauffeurs als een cruciaal beroep mee onder de aandacht.

VO volwassenonderwijs3

De campagne van de Vlaamse Overheid voor volwasseneneducatie, met de focus op out-of-home reclame, is een inspirerende best practice. Door in te spelen op de kracht van dit medium, slaagde de campagne erin een breed scala aan mensen te bereiken en hen met gerichte campagneboodschappen te motiveren om te blijven leren.

VO volwassenonderwijs5

Best-Of-OOH bekroning

De experten in de jury, die bestaat uit adverteerders uit verschillende sectoren en specialisten van regies en mediabureaus, beschouwen deze campagne als inspirerend voor de sector in termen van innovatie, impact en effectiviteit.

Sinds 3 jaar worden de geselecteerde campagnes toegevoegd aan het online platform best-of-ooh.be dat op basis van ‘best practices’ als inspiratie en kennisdeling dient om de uiteenlopende mogelijkheden van out-of-home beter bekend te maken.

Gerelateerde posts

Lago Super side 4m2 15

Een duik in regionaal adverteren op de bus voor LAGO

Ontdek waarom regionaal adverteren op de bus de ideale strategie is om de verschillende vestigingen van LAGO te promoten en een golf van enthousiaste...

Lees meer
FOD Justitie Window back header

Buscampagne maakt van FOD Justitie een sterker werkgeversmerk

FOD Justitie is dringend op zoek naar versterking in drie gevangenissen. Met een regionale buscampagne slaagden ze er in hun jobaanbod in de ruime regio rond...

Lees meer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.