Kusttram Fostplus

Fost Plus zet groots in op activatie aan de kust

Sinds afgelopen week rijdt de Fost Plus ‘Click’ kusttram dagelijks uit om iedereen te gaan motiveren om een mentale klik te maken. Fost Plus wil een einde maken aan zwerfvuil en ontwikkelde hiervoor de gratis app ‘Click’ die ze in maart met een krachtige combinatie van binnen- en buitenformaten promoten op de kusttram.

Opvallen bij de locals

Adverteren op de kusttram das zichtbaar zijn over de hele kustlijn. De kusttram rijdt door alle 16 badsteden en bereikt een massa mensen. Bovendien is dit ook de regio waar de Click community erg actief is. In maart 2022 zijn er 16.000 Clickers en zijn er al meer dan 28.700 stukken zwerfvuil van de straten gehaald. Want door onderweg zwerfvuil op te rapen, word je als Clicker beloond met punten (Circular UCoins). Deze punten kan je inruilen voor mooie voordelen bij lokale handelaars.

Kusttram Fostplus
Kusttram Fostplus
Kusttram Fostplus
De kusttram is een icoon. De kusttram is de verbinding tussen alle kustgemeentes en rijdt bovendien door een prachtig landschap. Een landschap dat we graag vrij willen houden van zwerfvuil, met de Click.

Saskia Spruijt - Projectmanager Unbox

Full branding zorgt voor visibiliteit buiten en brengt een boodschap binnen.

De Click is ook een innovatief nieuw project. Bij een eerste kennismaking is er extra uitleg nodig over de meerwaarde voor de passant. Een full branding biedt hiervoor de oplossing.

  • De full wrap aan de buitenkant van de tram zorgt voor visibiliteit. Voorbijgangers worden getriggerd door de boodschap “Maak de Click”.
  • De binnenformaten bieden plaats voor extra verduidelijking. Er ontstaat ruimte om actie te ondernemen zoals boodschappen te lezen, de QR-code te scannen of de app te downloaden.
  • Kusttram Fostplus Window sticker
  • Kusttram Fostplus Wobbler
  • Kusttram Fostplus Wobbler

Extra awareness voor het vervoersmiddel bij uitstek

De Click is sponsor van de Eneco Clean Beach Cup: dé grootste strandschoonmaak van het jaar aan de Belgische en Nederlandse kust. Maar het is vooral ook een oproep om stil te staan bij de plasticproblematiek in onze oceanen en stranden. Samen met vele surf- en beachclubs veegden honderden vrijwilligers op zondag 20 maart 2022 de hele kustlijn opnieuw schoon en haalde 5 ton afval op.

Die dag was ook een hoogdag voor de Fost Plus kusttram. Deze kon volop in de spotligths rijden en transporteerde tegelijk op een milieuvriendelijke manier ook de groene helpers die aanwezig waren op het event. De kusttram sprong in het oog door de felle kleuren en speelde in op activatie van de vele strandschoonmakers.

Ook helemaal enthousiast over deze app?

Klik dan door naar ‘de Click’-website en ga aan de slag in de badsteden Middelkerke, Westende, De Haan, Wenduine, Blankenberge. Niet enkel aan onze kust maar ook al in Antwerpen, Namen en Anderlecht kan je afval inruilen voor voordelen bij lokale handelaars. Nog niet in jouw gemeente? Niet getreurd: De click community is in volle bloei en er komen regelmatig nieuwe gemeentes en steden bij!


Clean the world! 1 Click at a time!

  • Kusttram Fostplus
  • Kusttram Fostplus

Gerelateerde posts

Kusttram - Window super seaside - Jumbo

Nieuwe advertentieformaten in 2022

Een nieuw jaar, nieuwe kansen om uit te blinken. Met deze goede voornemens gingen we meteen aan de slag en creëerden vier gloednieuwe advertentieformaten om...

Lees meer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.