Bus- en tramnetwerk

Antwerpen heeft een uitgebreid netwerk van tram- en buslijnen die de hele stad doorkruisen. Dankzij het uitgebreide netwerk van 13 tramlijnen en 79 buslijnen reis je vlot en zorgeloos naar en door Antwerpen, ook vanuit de districten en randgemeenten.
Bus - Side 3m - Vlaamse Overheid

De Lijn groeit mee met ’t stad

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van het tramnet in Antwerpen.

  • De trams van De Lijn rijden op vrijdag en zaterdag een uur langer dan tijdens de week.
  • De tramlijnen 1 en 24 en het vernieuwde premetrostation Opera werden in gebruik genomen.
  • Het efficiënt sneltramnet ligt op tafel. De tramlijnen worden opgedeeld in M- en T-lijnen. Met het nieuwe busnet komt vanuit elke gemeente in Antwerpen een snelle verbinding naar de stad.

En dit is goed nieuws voor jou, want deze uitbreiding van het tramnetwerk betekent nog meer visibiliteit en adverteermogelijkheden voor jouw campagne!

Overzicht tram- en buslijnen
Netwerk van tram- en buslijnen in Antwerpen
Tramnetwerk in kaart
Tramnetwerk dat constant in beweging is

De Lijn Antwerpen in cijfers (2020)

1.565.243

reizigers per jaar op tram en bus

260 / 225

trams / bussen

14 / 13

tram- / buslijnen

50.000

ton minder CO2-uistoot

Duurzaam Antwerpen

Lage-emissiezone

Antwerpen gaat voor betere luchtkwaliteit en voeren de lage-emissiezone in. Zo verbetert de stad de luchtkwaliteit en de gezondheid van inwoners en bezoekers. Door auto’s te bannen, verhoogt het belang van openbaar vervoer in Antwerpen.

Tram - Full wrap - LEZ Stad Antwerpen

Vergroening vloot De Lijn

De Lijn gaat volop door met de vergroening van het openbaar vervoer. Met de aankoop van elektrische bussen (e-bussen) zetten ze een nieuwe, belangrijke stap om de klimaatdoelstellingen te halen.

De Lijn onderzoekt momenteel diverse denksporen voor de meest realistische en haalbare implementatie in verschillende fases, waarbij we als partner van de reiziger en de overheid inzetten op de emissievrije bediening van de stadskern van de centrumsteden en de Vlaamse Rand tegen 2025. Een gefaseerde indienstname van elektrische bussen (en de bijhorende systemen) vanaf 2023 is de actuele doelstelling.

Meer weten over Antwerpen

Offerte-Lijncom

Heb je al iets in gedachten?

Vertel ons wat je doelen zijn en welke ideeën je hebt. Dan werken wij de campagne uit die bij jou en jouw budget past.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.